Medijske inicijative

„Zaustavite mržnju u medijima“: Stankoviću podrška poslanika

 

 

Voditelj i urednik HRT-ove emisije Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković, osvrnuo se na reakcije koje je izazvao njegov apel za zaustavljanje mržnje u medijima i obavestio javnost da ima podršku velikog broja poslanika.

 

Stanković je svoj komentar objavio na zvaničnoj stranici emisije na Fejsbuku.

 

„Svima hvala! Javilo se i više poslanika, među njima i gost emisije Vlaho Orepić, koji tvrde da će podržati inicijativu i staviti zakonski predlog u saborsku proceduru. Optimista sam!“, napisao je Stanković.

 

Podsetimo, Stanković je završio je svoju emisiju u nedelju, 14. januara, u kojoj je gostovao bivši ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić, podigavši plakat na kojem je pisalo „Zaustavite mržnju u medijima, napominjući da je to njegovo lično mišljenje, a ne mišljenje HRT-a,

 

„Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke, bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke. Nije normalno bilo kakve majke da se psuju. Nije normalno da se nekome preti vešanjem na Trgu bana Jelačića. Nije normalno da se nekome preti klanjem i sličnim razbibrigama i da niko na to ne reaguje, čak ni vi, koji to slušate i čitate, pa vam je to i smešno. Dajte malo razmislite šta vam se to događa u glavi“, rekao je Stanković.

 

„Inače, najjača sorta su mi ovi fakultetski obrazovani krkani, intelektualci koji bace neko malo huškanje na Fejsu pa onda sladostrasno uživaju kad im kojekakvi besprizornici odobravaju, nabijajući na kolac, spaljujući i vređajući zamišljene neprijatelje“, rekao je, između ostalog, Stanković u nedelju.

 

„A kad govorimo o medijima, ne samo o Fejsbuku, država može i mora sankcionisati medije koji dozvoljavaju i podstiču iživljavanje na drugima. Portali koji u komentarima prenose pretnje treba da budu sankcionisani. Kaže država da tu ne može ništa. To je laž. Naravno da može. Ne može, jedino ako joj odgovara da se svi međusobno mrzimo da ne bi videli lopovluk i korupciju. I evo predloga, kad se preti, kad se huška i kad se drastično vređaju drugi ljudi, zabranite, recimo, na mesec dana komentare ispod tekstova. Sve. Ako se to opet ponovi, kazna za medij sto hiljada kuna. Neće se ponavljati. Ovaj apel je u prvom redu usmeren na Sabor, na Vladu, na političke stranke i na moja strukovna novinarska udruženja da novim zakonskim predlogom o elektronskim medijima konačno stane na kraj nesnošljivosti u medijima“, rekao je Stanković.

 

Izvor: N1
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

53 Beogradski fashion week

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .