Medijske inicijative

Njuzovci: Neka nam Lav Pajkić pošalje tekst da ga i doradimo

 

Ekipa satiričnog portala NJuz.net javno je pozvala Lava Pajkića da se pridruži njihovom timu i pošalje tekst koji će oni kasnije iseckati, dati mu drugi smisao i objaviti kao vest.

 

Ovo je, naravno, satiričan odgovor u duhu njuzovaca na anketu koju je za TV Pink radio sin Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića, predstavljajući se kao deo ekipe NJuza.

 

Izrežirana anketa koja je za cilj imala da se pristalice opozicije ismeju i predstave kao glupi ne znajući da su Nadežda Petrović ili Milutin Milanković mrtvi, emitovana je tokom vikenda na Pinku ali i na TV Studio B. Gradski čelnici, poput Gorana Vesića, odmah su je šerovali na društvenim mrežama ismevajući „intelekt“ opozicije. Većina anketiranih građana bila je ubeđena da se prilog snima za Njuz.net, pa su se Njuzovci odmah ogradili od priloga saopštenjem u kojem navode da ne stoje iza njega, već da su građani dovedeni u zabludu.

 

– Informaciju da su se predstavljali kao Njuz.net dobili smo najpre u petak od nekoliko ljudi, dakle pre nego što je snimak objavljen i emitovan na Pinku i Studiju B. Nakon što smo demantovali da imamo veze sa tim javilo nam se još onih koji su nam potvrdili da se gospodin Lav Pajkić, koji je radio anketu, lažno predstavljao – kaže za Danas Nenad Milosavljević iz Njuz neta. On dodaje da ne zna da li se Pajkić lažno predstavio jer ga je bilo blam da kaže za koga zaista radi anketu, „ali znamo da je namerno doveo ljude u zabludu“. Sa autorom ankete se nisu čuli, ali imaju interesantnu ponudu za njega.

 

– Pajkić može da napiše i pošalje nam neki tekst kad bude imao neku dobru ideju, a mi ćemo onda da ga iseckamo kako nam odgovara, damo mu sasvim drugi smisao i objavimo ga kao pravu vest. Mislimo da se neće ljutiti – kaže Milosavljević.

 

Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa Lavom Pajkićem, ali on nije želeo da odgovori na pitanje zašto se, radeći anketu, predstavljao kao deo ekipe Njuza. Sem što je poznat kao sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića, Lav je nakon zapaženog priloga u javnosti prepoznat i kao istaknuti aktivista i član podmlatka Srpske napredne stranke.

 

Izvor: Danas

 

Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .