Novinarki Marini Bulatović priznanje za promociju Teslinog dela

Novinarki Marini Bulatović priznanje za promociju Teslinog dela

MediaSfera

Foto: Budislav Bulatović

 

Na predstojećoj manifestaciji Dan dijaspore novinarki i književnici Marini Bulatović biće dodeljeno visoko priznanje – Sertifikat za promociju imena i dela Nikole Tesle i Teslinog naroda.
U ime Marine Bulatović, dugogodišnje članice NUNS-a koja živi u Kanadi, priznanje će 7. jula na Univerzitetu Singidunum u Beogradu primiti glumica Iva Štrljić, koja će i pročitati odlomak o Tesli iz Marinine knjige “Nina od Arabije”.

 

Na skupu će, između ostalih, govoriti i Miroslav Majkl Đorđević, ugledni biznismen iz SAD i predsednik zadužbine Studenica; Nikola Lončar, predsednik Tesla naučne fondacije iz Filadelfije; Prof. Svetlana Matić, potpresednica Prosvjeta Austrija; Petar Lastić iz Srpskog instituta iz Mađarske; Slavica Mastikosa iz Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurta; Marko Milenković, državni sekretar, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Nenad Nerić, državni sekretar, Ministratsvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja; i brojni domaći istoričari, stručnjaci za IT sektor i tehnološki razvoj i drugi.

 

Dan dijaspore organizuju Teslina naučna fondacija SAD i Srbija, Univerzitet Singidunum i partnerske organizacije dijaspore i matice.

 

Izvor: NUNS